sreda, 13. februar 2013

kruhki

kruhek in grisini






 

 grisini palčke :

1 skodelica namočenih sončničnih semen ( min 3 ure- idealno čez noč )
1 skodelica namočenih lanenih semen (min 3 ure- idealno čez noč )
1/3 skodelice olivnega olja
ščepec himalajske soli, popra
1 čž kumine
1čž  koriandrovih semen
3 čž origana
 črni sezam za posip
voda za konsistenco
V mešalniku zmešamo vse sestavine, damo na peki papir in sušimo čez noč na 50 C
v ventilatorski pečici ali dehidratorju.
 
 

Česnovi kruhki 

skodelica mandljeve moke
skodelica sončnične moke
česen ( lahko nekaj strokov, v prahu, )
1/3 skodelice olja ( predlagam gorčično, pikantno )
1 manjša olupljena bučka
tamari, ali himalajska sol
voda za konistenco
postopek je enak kot za grissini palčke.
Dlje časa poteka sušenje, bolj hrustljavi bodo kruhki.
V slast!

1 komentar: