petek, 12. oktober 2012

recycling

 

pulpa

 
Sestavljajo jo predvsem vlaknine  (ki smo jih soku odstranili ),
in  delujejo kot metlica ki čisti po naših prebavilih. 
 
Ker se na njo veže veliko pesticidov,
uporaba pulpe je smislena,kadar sočimo ekološko sadje in zelenjavo.
 
Iz pulpe lahko delamo sladice,
krekerje, slasne namaze, dodajamo juham, smutijem
....nahranimo hišne ljubljenčke
  

jesenski mafini 

 
suhe sestavine: 
 
1 kozarec ovsenih kosmičev  ( zmleti v kavnem mlinčku)
1 kozarec prosene kaše ( zmleti v kavnem mlinčku )
1 kozarec kuruzne moke (ali kaj najdeta doma)
2 čž pecilnega praška
sol
  
mokre sestavine :
 
2 skodelici  pulpe
en nariban jabolk
pest rozin
1 skodelica orehov
začimbe ( cimet, vanilija,muškatni orešček )
3/4 skodelice olja po želji ( moja varijanta oreh+ oliva )
2 jž sladila
  

V mokri del mase dodaš suhega in dobro premešaš, da se ti tvori gosto tekoče testo. Po potrebi dodaš še malo soka in enakomerno razdeliš v modelčke za mafine.


 
 
 
slastni so, ni kaj!
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar