jesenski (na) vdih
V tradicionalni kitajski medicini, jesen povezujejo z najbolj pasivno fazo leta, kovina ki je hladna, težka... je čas sušenja, propada - tudi naša čustva so hitro temačna. Odlično se bomo počutili, če bomo svojo energijo začeli shranjevati,zmanjšali ambicije, notranjim organom privoščili več pozornosti. V jesen so najbolj aktivna " kovinska družina" organov- pluča, debelo črevo,dihala.
Nad prehlad s rahlo pekočo hrano, ki poživlja, pljuča okrepi, odpira pore, spodbuja krvni obtok in s tem izloča bakterije.
Hrana, svetle barve spodbuja energijo v pljučih....česen , ingver in vsa živila ki pljuča navlažijo,očistijo. Izogibat se mlečnim izdelkom, saj ustvarjajo sluz v plučih.
Recept- cvetačna juha s belim sezamom in ingverjom
Preprosto, cvetačo kuhaš z mal vode 10 min,dodaš nekaj sezama ali žlico tahinija, ingver, strok česna
Preprosto, cvetačo kuhaš z mal vode 10 min,dodaš nekaj sezama ali žlico tahinija, ingver, strok česna
Ni komentarjev:
Objavite komentar