petek, 30. november 2012

colors of pumpkin


bučni polpeti 

 

Načinov, kako pripravit bučo je nešteto. Lahko so to slane ali sladke jedi, pite, narastki, mufini, pudingi, juhe, sladoled, pirei, sokovi.....
Bučno meso je izjemno bogato z vodo in vlakninami ki pospešujejo prebavo. Pri tem veže in izloča nase toksine, pa tudi žolčne snovi in maščobe



potrebujemo:

meso buče
1 skodelica namočenih sončničnih in bučnih semen
1 skodelica namočene kvinoe  
por, čebula, česen
petrišilj, koriander,meta
olivno olje
sol, poper
čili po želji
črni sezam za posip




Meso buče poparimo, dodamo sesekljane ostale sestavine ( če je preveč packasto lahko se doda še koruzna moka ali ovseni kosmiči ), oblikujemo kroglice- pritisk med dlanmi- in nastanejo polpetki .
Pečeš na 160 C 20 min.


Bučne peške in buča so pravi biološki zaklad!
potrBuččččč

1 skodelica namočenih sončično bučnih semen
1 skodelica namočene kvinoe
1 por
1 čebula
1 česen
listi petrišila, koriandra, mete
olivno olje
( po želji nekaj čilija)ezam za posip


Ni komentarjev:

Objavite komentar