čipi čips
Obstaja nekaj različic priprave omake.
Za danes predlagam sezamovo polivko, s česnom, limono,čilijem in črnim sezamom
3jž sezamove paste
sok ene limone
olivno olje ( najmanj 2jž )
1jž tamari omake ( lahko mal himalajske soli )
nekaj zdrobljenega čilija
2-3 stroka česna
2- 3jž vode
Ohrovtove liste operemo, odstranimo stržen v sredini,natrgamo na večje kose,in damo v skledo.
Potresemo omako in z rokami čim bolj vtremo v liste.
Nato liste položimo v dehidrator, ali damo v ventilatorsko pečico na 45 C.
Zmeraj pustim čez noč ( najmanj 8 ur potrebujejo listki, da postanejo slasno hrustljavi)
obožujem tvoj blog :) hvala arijanki, da deliš z nami!
OdgovoriIzbrišisamo še dehidrator dobim, pa sprobam!!!
OdgovoriIzbrišisej ne rabiš...kam boš z njim :)
IzbrišiViva pečica ventilatore!