petek, 2. november 2012

kale chips

čipi čips


Zdaj je njegov čas! Zeleni lepotec ,najboljši antioksidant med zeleno lisnato zelenjavo, spodbuja imunski sistem, surov razstruplja želodec ter debelo črevo.Že nekaj let sam navdušena z čipsom od ohrovta. Glavni trik je v tem kako pripraviš omako v kateri "zmečkaš" ohrovtove listke. 

 Obstaja nekaj različic priprave omake.
Za danes predlagam sezamovo polivko, s česnom, limono,čilijem in črnim sezamom



 3jž sezamove paste
sok ene limone
olivno olje ( najmanj 2jž )
1jž tamari omake ( lahko mal himalajske soli )
nekaj zdrobljenega čilija
2-3 stroka česna
2- 3jž vode

Ohrovtove liste operemo, odstranimo stržen v sredini,natrgamo na večje kose,in damo v skledo.
Potresemo omako in z rokami čim bolj vtremo v liste.
Nato liste položimo v dehidrator, ali damo v ventilatorsko pečico na 45 C.
Zmeraj pustim čez noč ( najmanj 8 ur potrebujejo listki, da postanejo slasno hrustljavi)

3 komentarji:

  1. obožujem tvoj blog :) hvala arijanki, da deliš z nami!

    OdgovoriIzbriši
  2. samo še dehidrator dobim, pa sprobam!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sej ne rabiš...kam boš z njim :)
      Viva pečica ventilatore!

      Izbriši